Sant Joan de tots. Sant Joan reivindicatiu

SantJoanReivindicatiu

Sant Joan d’emocions, festa multitudinària i popular, que s’ha superat en participació; i un Sant Joan també reivindicatiu en el que vam expressar el nostre compromís amb el país, les llibertats i la democràcia. És un Sant Joan que guardarem per sempre més en el record, en especial per l’inici excepcional de la diada castellera, amb la imatge de la plaça del Blat plena i mostrant al món el suport i solidaritat de la ciutat amb els presos i exiliats polítics. Per sempre ens quedarà l’emoció i l’orgull de ciutat que vam poder viure aquest diumenge, en un esperit cívic i compromès que vull subratllar s’ha traslladat a molts altres actes de la nostra festa major. Un esperit que s’ha expressat amb llibertat i que ha aflorat, entre altres actes, en concerts, amb l’arribada de la flama del Canigó o en els elements del seguici tradicional, així com en la històrica commemoració del centenari de la nostra Biblioteca Popular amb la participació del president Puigdemont i del president Torra.

Han estat onze dies de celebracions que hem viscut plegats al carrer, projectant la nostra personalitat i la nostra identitat col·lectives i compartint les tradicions i el patrimoni que ens identifiquen arreu com a capital cultural. Junts, hem fet un Sant Joan que és de tots i per a tots, un model festiu que compta amb la implicació, sempre constructiva i sempre generosa, de molts vallencs i vallenques, associacions, entitats i col·lectius que s’hi sumen de manera entusiasta.

Aquest és el gran èxit de la festa, un espai obert a tothom i on tothom si sent partícip. És un motor de cohesió i d’integració imprescindible que comença des de les mateixes entitats culturals, que sumen cada cop a més i més vallencs, i que s’expressa amb energia per les nostres festes. No podem perdre mai de vista que aquest és el més gran dels tresors a preservar perquè contribueix de manera decisiva a projectar-nos com a capital cultural que som i alhora ens cohesiona socialment com a comunitat plural i diversa que celebra i comparteix les seves tradicions i festes de manera oberta, cívica i sana. Un tresor, sens dubte, que ens fa més forts com a ciutat

Vull agrair aquesta implicació immensa, l’esforç de tanta gent en els mesos de preparatius com també en els dies grans de Sant Joan. Tots ho hem viscut amb intensitat, però si podem dir que tenim una de les grans festes del país, la revetlla de Sant Joan més singular de Catalunya, i que els vallencs i vallenques ho vim amb civisme i participació és per les il·lusions de tanta gent que col·labora amb la festa major. A destacar també el gran ressò assolit per Sant Joan i pels nombrosos visitants que han descobert la ciutat en uns dies molt especials.

Entre tots hem fet possible un Sant Joan que s’ha superat en participació, amb un programa de qualitat, divers i per a tots els gustos i edats, amb el que tothom ha pogut gaudir de la festa, que tothom la pugui celebrar amb il·lusió i orgull de pertànyer a un poble que, amb estima a les seves tradicions, es projecta en el present i en el futur. Hem viscut, en definitiva, un Sant Joan on tota la ciutat hi ha pres part i on tothom ha tingut l’oportunitat de gaudir de Valls.

I entre tots, amb l’impuls d’entitats i associacions, hem fet també un Sant Joan compromès i reivindicatiu, on expressar la nostra manera de ser i de fer, al costat del país i de les seves institucions en aquest moment de gran transcendència històrica per a Catalunya, on expressar les nostres fermes conviccions cíviques i democràtiques, el suport i solidaritat amb els presos polítics i exiliats i el compromís amb les llibertats i drets fonamentals del nostre poble.

Entre tots, hem fet un Sant Joan de tots. Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible. Visca Sant Joan!

 

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

La Taulada

LaTaulada

Com sempre, els grans èxits de ciutat són els que neixen de la base, que es fan grans gràcies a l’esforç de persones que, de manera altruista i generosa, dediquen una part del seu temps als altres i, en especial, als que més ho poden necessitar. Aquest és el cas de la Taulada, el menjador social que compta amb una munió de voluntaris. Com deia fa pocs dies en aquest mateix setmanari el pare Joan Font, ànima de la Taulada, són ells, els voluntaris, els que es mereixen la “cullera d’or”.

En nom de la ciutat, el meu més sincer reconeixement a tots ells, a totes les dones i homes que ho han fet possible, que han consolidat el menjador social i que han estat capaços de tirar endavant amb constància, superant qualsevol obstacle i dificultat. També vull felicitar-los a tots i a totes per les noves instal·lacions del menjador. He tingut l’oportunitat de veure de primera mà la gran feina que s’hi fa i les meves paraules són per expressar el més gran dels agraïments.

Els últims anys, en especial durant els moments més complicats de la crisi econòmica, la resposta que la ciutat ha donat ha estat del tot excepcional. Ho ha estat d’una manera molt destacada en l’àmbit de la cohesió social al que, des de les administracions i des de l’Ajuntament s’hi ha dedicat més recursos que mai, posant els majors esforços en els serveis a les persones i el suport a col·lectius i famílies més vulnerables i que més han patit la crisi. Això ha estat així, però he de subratllar que l’excepcionalitat de la resposta de la ciutat rau sobretot en la capacitat de la mateixa societat civil, de totes les entitats socials, que han fet un pas al davant, amb nous projectes per arribar més lluny i a més gent, estirant del carro i col·laborant sempre estretament amb l’Ajuntament.

És en moments difícils que es demostra la força de tota societat. En aquest sentit, la nostra ciutat ha posat per davant de tot els valors de la solidaritat i de la justícia social. Més que mai, s’ha posat valor que Valls som tots i que entre tots hem de construir un present i un futur d’inclusió i cohesió per avançar junts. Certament, si avui Valls és més forta i cohesionada, és gràcies a la bona feina de tantes i tantes entitats, de tants i tants vallencs que, de manera voluntària, estan actuant pensant, en primer lloc, en els altres.

Aquestes línies són a la vegada per constatar encara que hi ha molta feina a fer. El nostre missatge ha de ser més aviat el d’encoratjar-nos i conjurar-nos a continuar per aquest camí, on les nostres principals ocupacions i preocupacions han de continuar sent consolidar i reforçar l’estat del benestar i tots els serveis a les persones i les famílies. Posar les eines a l’abast de tots i totes per garantir aspectes bàsics com el treball, l’habitatge, l’educació i la sanitat; generar una societat i una ciutat d’oportunitats, arribant a totes les famílies amb serveis de qualitat i universals, atents a qualsevol perill d’exclusió que pugui sorgir; en definitiva, desplegar tots aquells projectes encaminats a fer gran i més forta aquesta xarxa social, del tot essencial.

Avui toca felicitar sobretot a tota la gent de l’associació La Taulada, per les noves instal·lacions i sobretot per haver contribuït a fer gran aquesta xarxa de solidaritat, a sumar en el projecte a tants i tants vallencs i vallenques en una tasca tan noble i valenta com és ajudar als altres.

Al pare Font, a tots els voluntaris, socis i col·laboradors, de La Taulada, absolutament tots ells, moltes gràcies.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

#VallsStyle

EL VALLENC

Com alcalde, però aquest cop sobretot com a vallenc.

La resposta dels vallencs i les vallenques, dissabte passat durant l’escorcoll al setmanari El Vallenc, va ser excepcional i alhora exemplar. Ens en podem sentir orgullosos, molt orgullosos. Davant l’inusual registre a la seu d’un mitjà de comunicació, davant la desproporcionalitat de l’operatiu i davant la increïble recerca i persecució injustificada de paperetes i material per al referèndum de l’1 d’octubre, els ciutadans no vam caure en provocacions i vam respondre amb cants, clavells, votant simbòlicament i fent crides a favor de la democràcia i en defensa del dret a decidir el nostre futur com a poble i com a nació.

El “Passi-ho bé” de la Trinca que dissabte vam cantar a Valls ha esdevingut tot un símbol. El vam poder sentir a la multitudinària manifestació de la Diada a Barcelona, mentre per les xarxes s’escampava més i més, d’una manera imparable, el hastag #VallsStyle. Als ulls del món, als ulls de tothom, vam mostrar el nostre caràcter i la nostra personalitat com a ciutat, responent als registres a impremtes i a un mitjà de comunicació de casa nostra, en el que són uns fets del tot al·lucinants, exagerats i més propis d’altres temps. Hi vam respondre amb la nostra manera de ser i de fer, oberta i valenta, respectuosa i popular, cívica i d’una gran convicció en la democràcia i la llibertat.

Transmetre des d’aquí tot l’escalf i suport a El Vallenc, al seu equip i al seu director, pel seu compromís amb la llibertat i el país. La gent congregada davant la redacció és tot un símbol de com entenem la llibertat d’expressió i la defensa dels nostres drets com a ciutadans. Si algú volia o intentava que dissabte fos una jornada negra i trista, sens dubte, no se’n va sortir, com no se’n sortirà en tots aquests dies que falten fins a la celebració del referèndum.

No hi ha lloc per a la por. Així ho estem demostrant. Avui us parlo sota les amenaces de querelles i ordres judicials contra diputats, alcaldes, càrrecs electes i ciutadans, des del to de venjança que destil·len tots els missatges que llença l’aparell en ple de l’Estat espanyol i des de la persecució d’urnes i paperetes amb la que alguns es distreuen; però sobretot us parlo des de l’esperança i la il·lusió que compartim tots. Us he de dir que va ser un honor com a diputat votar, en aquests moments històrics com a país, a favor de les lleis del referèndum i de transitorietat al Parlament i un orgull com alcalde signar el decret de ple suport a la convocatòria de l’1 d’octubre.

Quan vam prendre possessió en aquest mandat municipal com a regidors, ho vam fer expressant de manera sobirana la nostra fidelitat a les institucions del país, al nostre Parlament, al govern de la Generalitat i al president. Això mourà el nostre comportament i les nostres accions. Els alcaldes, com a representants de tots els ciutadans, hem respost i respondrem davant aquesta barbaritat.

Us vull fer arribar també un últim missatge en relació a la participació. Aquest és un referèndum per a tots i totes, per als del “sí” i per als del “no”, per als que volen votar i fins i tot per als que lliurement puguin optar per no fer-ho. Sembla increïble que aquestes alçades del segle XXI, ho haguem de dir, però els missatges intolerants de tots els òrgans de l’Estat espanyol i també d’alguns partits que fan crides a no votar, ens obliguen a refermar-ho. Ningú ha de témer a expressar-se com vulgui i cadascú, des de les seves creences i conviccions, és lliure. Per mi, el millor és participar-hi, perquè això, va més enllà del “sí” i del “no”, va més enllà de banderes i el que crec que toca és manifestar, una vegada més, que en democràcia, el nostre vot és el més important.

Això ho tenim molt clar a Valls. Des del primer moment, els vallencs i vallenques, les nostres entitats i associacions, s’han mantingut a primera línia en la defensa de la democràcia i la llibertat. Com dic, ens en podem i en n’hem de sentir orgullosos de la resposta i el tarannà que hem demostrat com a ciutat. #VallsStyle.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

A Catalunya i a Valls, llibertat i democràcia

VallsLlibertatiDemocràcia

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya serà una jornada històrica. Com hem fet en els últims anys, la resposta dels catalans i les catalanes serà multitudinària i junts expressarem al món la nostra voluntat de ser com a poble i com a nació. La Diada d’enguany coincideix amb l’aprovació al Parlament de Catalunya, seu de la nostra sobirania, de la Llei del Referèndum i amb la convocatòria signada per tot el govern de la Generalitat del referèndum del proper 1 d’octubre.

Ens trobem, doncs, en els dies decisius, i la Diada i la manifestació a Barcelona esdevindrà de nou tot un símbol de la força d’un país que vol exercir a les urnes el dret democràtic universal de decidir el seu futur polític. Valls i l’Alt Camp, com sempre hem fet, estarem a primera línia, amb els actes de commemoració del diumenge a la plaça del Blat amb el cant dels Segadors i la diada castellera i també prenent part de manera entusiasta en la manifestació del dilluns 11 de setembre a Barcelona.

A Valls sempre hem participat i encapçalat aquesta defensa dels valors de la democràcia i la llibertat. Les entitats i associacions vallenques, la implicació del conjunt del nostre teixit social amb l’impuls de l’Assemblea Valls Alt Camp per la Independència i Òmnium Cultural han estat essencials perquè la nostra ciutat, en els actes de la Diada així com en totes les activitats que s’han organitzat, hagi estat multitudinària. És molt important que tots tornem a mobilitzar-nos en aquest 11 de setembre històric i per això encoratjo a tots i a totes a participar-hi. La Diada serà de nou un gran clam cívic per demostrar al món que volem construir un nou país, un país de justícia social, prosperitat i benestar col·lectiu, de respecte a la pluralitat, compromès amb la democràcia i amb la participació de tothom.

Com a diputat al Parlament i, en especial, com alcalde de Valls representa tot un honor participar en aquest anhel compartit que tenim com a país per exercir amb llibertat la plena sobirania. Davant les amenaces del govern i les institucions de l’Estat espanyol, davant la por, davant les multes o processaments judicials amb la que ens volen frenar, la nostra resposta ciutadana i institucional ha de ser i serà sempre la de la convicció en què la democràcia prevaldrà.

El president Puigdemont, tot el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya han donat compliment al mandat democràtic que han expressat els ciutadans amb la convocatòria del referèndum vinculant de l’1 d’octubre. La mobilització aquest 11 de setembre i la participació al referèndum serà de nou la constatació que plegats estem fent camí, que l’estem fent entre tots i que ningú s’ha de quedar fora. Tots som importants i tots estem cridats a la urnes per fer possible que es puguin sentir totes les veus, amb civisme i respecte, amb autèntic esperit democràtic.

A Catalunya i a Valls ho vivim amb l’esperança i la il·lusió que això ens farà encara més grans com a país, que tindrem la capacitat i tots els instruments per donar la millor resposta a les aspiracions de tots els catalans. És l’hora de decidir, d’expressar la nostra voluntat.

A Catalunya i a Valls, democràcia i llibertat.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Valls, motor econòmic i social

Firagost 2017

El dinamisme econòmic de Valls és present al camp, on el cultiu de productes locals, com el calçot, és un autèntic motor. Però també el podeu veure al polígon industrial, que renova la capacitat d’atraure noves indústries i també en el seu teixit associatiu i cultural. Ahir, el conseller de la Presidència, Jordi Turull Negre, va presidir a Valls l’acte d’inauguració de la Firagost, que avui continua als carrers de Valls i també a la plaça del Blat, on aquest vespre hi tindrà lloc l’actuació de les dues colles castelleres dels Xiquets de Valls.

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

El llegat de Daniel Giralt-Miracle al Museu de Valls

Daniel Giralt-Miracle

Generositat és la paraula que més defineix la donació que Daniel Giralt-Miracle ha fet a Valls. Generositat per deixar al Museu més de tres-centes obres, que mostren l’evolució artística de Catalunya durant la segona meitat del segle XX. Generositat per fer créixer el llegat i el fons del Museu de la ciutat. Però també generositat per facilitar que esdevingui pública una col·lecció que mostra, a la vegada, la seva relació amb els artistes que té i ha tingut el país.

L’acte d’inauguració de la mostra, que van celebrar ahir al Museu de Valls amb la presència de la seva muller, també va servir per a rubricar la donació d’aquest importantíssim llegat. Però, a la vegada, va esdevenir la descoberta, amb el guiatge de Daniel Giralt-Miracle, de la col·lecció que podreu visitar al Museu de la ciutat.

Donació

L’aposta per la cultura que realitzem des de l’equip de govern de l’Ajuntament no és en va. La cultura és un dels pilars essencials de la societat i és, en aquest sentit, que també iniciem ara el procés d’ampliació del Museu de Valls, per poder mostrar amb més detall el fons del Museu, a més a més de les exposicions temporals que s’hi organitzen.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Sant Joan, gaudiu de la festa major

SantJoanValls17

Cinquanta-dues entitats vallenques han organitzat actes aquesta festa major. La xifra esdevé sinònim de l’elevada participació i la implicació dels vallencs en l’organització d’un esdeveniment que a Valls vivim plenament.

Ahir, amb el nomenament de la figura del SantJoaner, que ostenta Josep Bofarull, mossèn de Sant Joan, varem obrir de manera oficial la celebració de la festa major de la ciutat.

Us convidem a gaudir-ne!

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

La Fundació Pau Casals, ambaixador dels Xiquets de Valls

Ambaixador

El músic Pau Casals va ser, a principis del segle XX, un gran ambaixador del fet casteller. Apassionat per la cultura popular, Casals va recolzar els castells al llarg de la seva vida, des d’una vessant musical però també treballant per garantir el reconeixement i la difusió dels castells.

Al llarg d’aquest exercici, la Fundació Pau Casals ostentarà el títol d’ambaixador dels Xiquets de Valls. L’acte de lliurament s’ha celebrat a la plaça del Blat, el quilòmetre zero casteller i ha comptat amb la participació de Marta Casals, vídua de l’il·lustre músic.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Prou incivisme al polígon

Poligon

El polígon industrial de Valls representa l’autèntic motor econòmic de la ciutat. En aquests més de 50 anys de la nostra zona industrial, la història de la ciutat ha estat estretament lligada a un dels polígons més grans del sud de Catalunya -amb una superfície de més de 3,5 milions de metres quadrats- i alhora més dinàmiques i competitives, amb més empreses i amb més firmes líders en sectors estratègics com l’automoció, el paper, la indústria agroalimentària o la logística. Hem pogut comprovar tots com en aquests anys difícils, l’aposta per la indústria que com a ciutat hem mantingut des de les administracions i des del conjunt dels agents econòmics i socials i el teixit empresarial, ha reforçat i expandit un model d’indústria sostenible, competitiva i arrelada al territori.

Sens dubte, això ens ha permès suportar com a ciutat la darrera crisi, afrontar-la amb una millor posició i encarar de manera més decidida i potent la recuperació econòmica i la creació d’ocupació. Entre molts factors, però en especial gràcies a la potència, competitivitat i obertura a mercats exteriors de la nostra indústria, Valls és a hores d’ara el motor econòmic més fort i amb més projecció de les comarques del sud del país, així com, entre les principals ciutats de tota la demarcació de Tarragona, la que enregistra una menor taxa d’atur. Som una ciutat amb una llarga tradició industrial i en aquest present, però sobretot pensant en el futur, hem entès que el nostre model de prosperitat, d’ocupació, creació de llocs de treball, cohesió i benestar passava per ser fidels a un model econòmic que té en la indústria un puntal essencial.

Comptem amb un polígon modern, on en els últims anys s’ha estès la fibra òptica amb tot el que això representa de competitivitat i eficàcia per a les nostres empreses. Un polígon que ha vist l’arribada de noves companyies -Fluvitex, Griffith Foods i aviat Frigicoll- que s’han afegit a un teixit industrial ric, divers i líder en molts sectors. Una zona industrial en la que estem fent molts esforços de millora de la via pública (per exemple, només en el que portem d’any, la brigada municipal específica per al polígon, ha realitzat ja 76 actuacions de manteniment de voreres, paviment…) i on, en poques setmanes s’asfaltarà un tram de més de 2 quilòmetres d’una de les vies centrals i amb més circulació, el carrer Artesans. Totes elles, actuacions que hem tirat endavant gràcies al contacte directe i permanent que es manté des de diferents departaments de l’Ajuntament i de Vallsgenera amb la Cambra de Comerç i Indústria o l’Associació d’Empresaris.

Tot i així, tot i aquests esforços que com a ciutat estem fent, tenim una assignatura pendent: l’incivisme. És una xacra de fa temps, però que en les últimes setmanes ha agafat majors proporcions, en una situació que ens obliga a actuar per preservar la bona imatge del nostre polígon. El robatori de nombroses tapes de ferro en diverses parts del polígon ha motivat una ràpida actuació, primer senyalitzant i tapant els forats i evitant que cap altra persona pogués resultar ferida. Es tracta d’uns fets molt lamentables i en aquest sentit voldria agrair la ràpida actuació dels serveis municipals i en especial de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra que, en pocs dies, han arribat a practicar fins a 3 detencions relacionades amb aquests robatoris.

Com dic, l’incivisme, els robatoris o la poca cura d’uns pocs en un polígon que és de tots, ve de lluny. Perquè se’n facin una idea, dels 2.000 fanals del polígon, uns 120 han estat danyats per camions i la seva reparació o substitució comportaria una inversió de més de 100.000 euros. Per això, davant d’aquestes accions incíviques, que malmeten inversions executades i la imatge general del polígon, Ajuntament, Cambra i Associació d’Empresaris hem fet un pas més, amb un pla de 10 mesures en àmbits tan diversos com seguretat, via pública, urbanisme, medi ambient o promoció.

Així, de manera immediata, s’activaran patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra, per garantir la seguretat a tota la zona, i a la vegada reforçarem el pla d’asfaltat -ara amb el carrer Artesans però en exercicis posteriors als carrers Licoristes i Curtidors- i també les obres de manteniment amb la brigada específica del polígon. A més, ens hem compromès a executar un programa de modernització de l’enllumenat, amb tot el que això comporta de millora de la imatge del polígon i, en especial, per la seguretat de tota la zona. Les mesures es completen amb un nou telèfon de contacte directe a través del que es podrà comunicar qualsevol incidència o desperfecte, la intensificació dels requeriments urbanístics per garantir el manteniment i tancament de solars buits, el control ambiental d’abocaments, la redacció d’una ordenança de civisme específica per a la zona industrial i la creació d’un comissionat amb la participació de tots els agents.

Per tant, una tasca transversal, amb mesures que se sumen a la feina que estem fent, amb la voluntat d’actuar de manera efectiva per mantenir i millorar la imatge de tot el polígon, per posar fi, de manera decidida, a l’incivisme que pateix el gran pulmó econòmic, el gran motor de prosperitat i desenvolupament de la ciutat i de generació d’ocupació i nous llocs de treball. Per tot això, prou incivisme al polígon.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Griffith Foods emplaça a Valls la seva nova fàbrica

Griffith Foods

Griffith Foods ha apostat per Valls. Avui hem inaugurat un centre de desenvolupament culinari, que està dissenyat per expandir la producció i l’envasament de salses culinàries, mescles en sec i també condiments, en un mercat que va creixent.

Griffith Foods dona feina, en l’actualitat, a 51 treballadors a temps complert però a finals d’any, la xifra de treballadors s’ampliarà fins arribar a superar els 70. El seu projecte empresarial posa l’accent en la qualitat i també en la innovació constant. De fet, la planta de Valls disposa també d’una cuina culinària i instal·lacions de desenvolupament de producte.

L’acte d’inauguració de la planta, que hem celebrat avui, ha permès conèixer al detall el projecte de la multinacional americana i confirmar l’emplaçament estratègic de Valls i la bona salut del seu polígon industrial.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

12345...1020...»