La Taulada, Valls som tots

SoparLaTaulada

Un cop més, la gent de Valls ha demostrar la seva solidaritat i generositat. Divendres passat, en el sopar solidari per “La Taulada”, els vallencs i vallenques van sumar-se a aquest menjador social que des de fa anys impulsa l’Associació Solidària del Lledó. L’objectiu, ajudar econòmicament a l’entitat que, amb gran esforç, enguany ha canviat de seu, millorant instal·lacions i doblant espai i serveis. Els més de 200 assistents a l’acte, més el centenar de persones i empreses que des de la fila 0 també hi van voler col·laborar econòmicament, posen de manifest el suport de la ciutat al menjador social i el reconeixement a la tasca altruista de tots els voluntaris de l’entitat.

Voldria posar en valor l’entusiasme que encomana tota la gent de “La Taulada”, començant pel Pare Font, així com tots els col·laboradors. Certament el camí per consolidar el projecte no ha estat fàcil, però ha estat precisament aquest entusiasme, constància i la seguretat d’estar fent el correcte i el que tocava el que ha fet del menjador social tot un exemple de la força de la gent, de persones al servei de persones, en especial de tots aquells col·lectius i famílies més vulnerables.

Els anys més difícils de la crisi, és quan més hem demostrat com a ciutat com de forta és la nostra solidaritat. Sempre he destacat que la resposta de Valls, del conjunt de la societat en tots aquests anys, és admirable i excepcional. Hem demostrat, i ho hem de continuar fent, què vol dir Valls som tots, com és d’important avançar junts i perquè són claus totes les iniciatives socials en favor de la cohesió i la inclusió.

En aquest sentit, els grans protagonistes són les entitats socials, tots aquells vallencs que de manera voluntària i altruista han actuat pensant, en primer lloc, en els altres. Com administració, des de l’Ajuntament, la prioritat han estat sempre les persones, des de les polítiques de benestar i ajut social, de creació d’ocupació, de promoció industrial i econòmica o de captació d’empreses, així com mantenir i ampliar tots els serveis i programes en favor de la igualtat d’oportunitats, d’accés a la formació i l’educació, la salut, l’habitatge, la cultura, el lleure o l’esport. Així ho hem fet i així cal continuar fent-ho, ben conscients a la vegada que la participació de les entitats i el voluntariat social, la seva col·laboració sempre constructiva i impuls de nous projectes, ha estat i és en realitat el gran actiu per avançar plenament cap una ciutat cohesionada.

Actes com el sopar solidari de “La Taulada”, tota la feina del menjador social, així com les nombroses iniciatives que sorgeixen de les entitats i del voluntariat social ens recorden que encara hi ha molta feina a fer i com és d’essencial que continuem fent forta aquesta xarxa ciutadana en favor de totes aquelles persones i famílies que més ho poden necessitar. Com sempre, els grans èxits de ciutat són els que neixen de la base, projectes que es fan grans gràcies precisament a una pinya compromesa i àmplia, solidària, generosa i on tothom és important.

A tots, absolutament a totes les persones que així ho demostren cada dia amb la seva tasca, moltes gràcies.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Bona gestió, menys pressió fiscal

Bona Gestió

El ple de l’Ajuntament de Valls del proper dilluns debatrà la proposta d’ordenances fiscals per al 2019, una de les sessions plenàries més importants de l’any ja que es debaten el conjunt dels impostos, taxes i preus públics que ens afecten a tots. Un exercici més, la proposta manté el compromís que sempre hem defensat com a govern de mantenir l’equilibri i el rigor pressupostari i, per tant, la capacitat que tenim com a ciutat d’oferir serveis i prestacions de qualitat i universals a tots els vallencs i vallenques i alhora fer-ho aplicant una baixa pressió fiscal.

Amb aquests compromisos de base, la proposta d’ordenances estableix la reducció en un 4,4% d’un dels impostos que més ens afecten a tots, el de vehicles, per situar-lo en el que és el seu mínim històric dels últims quinze anys. El 2019 consolidem doncs la reducció de l’impost de vehicles que ja s’ha rebaixat de manera progressiva en els últims anys, en concret el 2015 i el 2016. Junt amb això, fem un pas més en les polítiques de reactivació de l’activitat econòmica i comercial i suprimim la taxa d’activitats. Així, si des de l’any 2012 ja s’aplicava com a mesura pionera de promoció econòmica el cost zero a les empreses, comerços i activitats que s’implantaven a Valls, ara ho ampliem eliminant la taxa també per al canvi de titular, afavorint així la regeneració del nostre teixit econòmic.

L’aplicació d’aquest conjunt de mesures encaminades a reduir la pressió fiscal són el resultat d’una bona i continuada gestió eficient dels recursos públics municipals. L’Ajuntament de Valls és a hores d’ara una administració sanejada i amb un dels índex més baixos d’endeutament, una realitat que ens ha dotat de prou fortalesa econòmica per tirar endavant les inversions que la ciutat ha necessitat, ampliar les polítiques socials i de serveis a les persones i famílies, destinar més recursos a la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la lluita contra l’atur i fer-ho mantenint una baixa pressió fiscal. En aquests moments, entre les principals ciutats del nostre entorn, Valls és manté com una ciutat amb menor pressió impositiva, una feina que hem consolidat amb els anys perquè entenem, i aquest és el nostre compromís, que una bona gestió dels recursos que són de tots s’ha de traslladar també als impostos que paguem entre tots.

Així ho hem fet sempre. Sense anar més lluny, les ordenances dels anys 2014, 2015, 2016 i 2018 ja van incloure reduccions de l’Impost de Béns Immobles amb l’objectiu de compensar els augments de preus cadastrals i també els increments de tipus que va aplicar l’Estat. A més però, el conjunt de les ordenances s’han mantingut congelades en els últims anys i, per exemple, entre les principals ordenances, cal assenyalar que el rebut per la taxa d’escombraries es manté amb el mateix cost des de l’any 2014.

A més, crec que cal posar en valor totes les mesures fiscals que acompanyen les ordenances i que responen a polítiques molt concretes d’ajut directe a les persones i famílies, en especial les que es troben en una situació de més vulnerabilitat social. En aquest sentit, els descomptes en el rebut de l’IBI o de les escombraries o, en un altre àmbit, el bitllet gratuït de l’autobús urbà a la nostra gent gran, tenen un abast important de la intervenció directe que es fa des de l’Ajuntament i des dels serveis socials en suport a les persones, com accions molt concretes per mantenir i ampliar els nostres nivells de cohesió social i benestar. També molt important la repercussió que ha tingut en positiu, tan pel que fa a la creació d’ocupació com de reactivació econòmica, el que ja hem destacat de cost zero a les noves activitats industrials, comercials i de serveis que s’implantin a Valls, així com la implantació de la bonificació del 95% de la llicència per obres al Barri Antic, per afavorir en aquest cas la regeneració urbana i la recuperació del nostre centre històric.

En definitiva, la situació econòmica municipal i tota la feina de control i rigor pressupostari que fa de l’Ajuntament de Valls una de les administracions més sanejades, s’ha convertit ja des de fa temps en el millor pilar sobre el que aixecar aquest conjunt de polítiques de protecció a les persones, de promoció econòmica de la ciutat, de creació d’ocupació. Ens dota a més de la capacitat econòmica suficient per fer front a les inversions en un gran nombre de projectes que la ciutat necessita i que, junt amb tots els programes de serveis a les persones i lluita contra l’atur, són sempre el nostre principal compromís.

Foto: © Tinet

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Guanyem la República per a tothom

DiadaNacional

La Diada de Catalunya ha de ser de nou una jornada històrica, de reivindicació nacional de la República Catalana i de rebuig als atacs a la democràcia i la repressió que estem patint com a poble. Més que mai, cal una mobilització massiva, pacífica i cívica, que demostri la nostra determinació de sempre com a poble per defensar les nostres llibertats i els drets de tots els ciutadans davant la repressió exercida amb tota desmesura per tot l’aparell i estaments de l’Estat espanyol.

Presos polítics, exiliats, milers de catalans investigats, persecució judicial a alcaldes i càrrecs públics; la violència policial pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre; la vulneració dels drets i llibertats civils i ciutadanes als que no podem renunciar; l’atac a la sobirania de les nostres institucions via el 155; en definitiva, involució democràtica basada en la repressió d’idees pacífiques i mandats dels ciutadans sorgits de les urnes, trepitjant drets humans fonamentals i criminalitzant llibertats d’expressió i pensament.

Davant la gran causa general de persecució que l’Estat espanyol ha organitzat contra les llibertats del nostre país, les llibertats de tots els ciutadans, la resposta dels catalans i les catalanes serà multitudinària i junts hem d’expressar al món la nostra voluntat de ser com a poble i com a nació lliure i pacífica que som, oberta al diàleg però de conviccions fermes al que són principis socials més elementals.

Ens trobem, doncs, en els dies decisius, i la Diada i la manifestació a Barcelona esdevindrà de nou tot un símbol de la força i la persistència del país. Valls i l’Alt Camp, com sempre hem fet, estarem a primera línia, amb els actes de commemoració d’aquest dilluns a la plaça del Blat amb el cant dels Segadors i la diada castellera i també prenent part en la manifestació del dimarts 11 de setembre que omplirà la Diagonal de Barcelona.

Sempre, i també en aquest darrer any de gran complexitat, Valls ha encapçalat aquesta defensa dels valors de la democràcia i la llibertat. Les entitats i associacions vallenques, la implicació del conjunt del nostre teixit social amb l’impuls de l’Assemblea Valls Alt Camp per la Independència i Òmnium Cultural han estat essencials perquè la nostra ciutat, en els actes de la Diada així com en totes les activitats que s’han organitzat, hagi estat multitudinària. És molt important que tots tornem a mobilitzar-nos en aquest 11 de setembre històric i per això encoratjo a tots i a totes a participar-hi. La Diada serà de nou un gran clam cívic per demostrar al món que volem construir un nou país, guanyar-nos la República d’un país de justícia social, prosperitat i benestar col·lectiu, de respecte a la pluralitat, compromès amb la democràcia i amb la participació de tothom.

Com alcalde de Valls representa tot un honor participar en aquest anhel compartit que tenim com a país per exercir amb llibertat la plena sobirania. La nostra resposta ciutadana i institucional ha de ser i serà sempre la de la convicció que la democràcia prevaldrà, fidels al mandat de l’1-O i del 3 i 27 d’octubre.

Aquesta Diada serà l’inici d’una marxa pels nostres drets civils, socials i nacionals, una mobilització que aplegui i sumi totes les sensibilitats per acabar amb aquesta regressió, per la lliure absolució dels presos polítics i el retorn dels exiliats i per guanyar-nos la República, una república del civisme, oberta sempre al diàleg i que aixecarem sota els principis irrenunciables de la llibertat i la democràcia.

A Catalunya, a Valls, guanyem-nos aquesta República de tots i totes, per a tots i totes.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Firagost, un èxit de ciutat

firagost

A Valls hem viscut uns dies intensos de Firagost. De nou, la fira ha estat marcada per l’alta participació i l’èxit de convocatòria de les diferents activitats realitzades. Carrers plens de nou d’expositors i visitants que fan de Valls un gran aparador del Camp Català, un espai de projecció per a la ciutat i de foment de l’activitat econòmica, turística i de l’agricultura de les nostres comarques i el nostre país.

Firagost és un èxit ciutadà, un exemple de com els vallencs i les vallenques, el conjunt de les entitats, s’impliquen en el que és l’organització d’un dels grans esdeveniments de ciutat. El fet que any rere any Firagost repeteixi l’èxit, no ens pot fer oblidar que és el resultat de l’esforç de molta i molta gent, de molts mesos de treball per confeccionar el programa i garantir que tot funcioni i que tots els expositors i visitants se sentin seva la fira.

Des de les institucions i entitats impulsores, amb la Cambra de Comerç i Indústria i la Cooperativa Agrícola com a impulsores, però també amb l’empenta dels voluntaris i associacions, entitats i col·lectus, Firagost és un exemple de participació. Cal posar-ho en valor perquè, com passa a tots els grans esdeveniments de ciutat, al darrera hi ha sempre la suma de molts per treballar, cadascú des del seu àmbit, en favor de la Valls.

De fet, grans activitats com els Tres Tombs o la Gran Festa de la Calçotada, les diades castelleres o les grans festes de Sant Joan i de Santa Úrsula, entre d’altres, són fruit de la participació ciutadana. Es tracta d’esdeveniments populars que, en diferents moments de l’any, projecten la ciutat i les nostres tradicions i contribueixen de manera decisiva a fer de Valls capital.

Al llarg de les 64 edicions de Firagost, la fira ha sabut reinventar-se, sense perdre l’essència que la fa un certamen singular i amb personalitat pròpia, mostra de com sumant il·lusions de molts s’assoleixen totes aquelles fites que ens proposem. A tots els que ho feu possible, a tots els que participeu d’aquest esforç col·lectiu que representa Firagost, el meu agraïment, en nom propi i de la ciutat, per la vostra tasca i generositat.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Manel Odina, en reconeixement pels seus 25 anys a l’associació de veïns de la Fraternal

manel odina

Tots els que coneixem –que som molts- el Manel Odina, podem dir que tenim l’honor de conèixer a un vallenc d’aquells de pedra picada, capaç de sumar i sumar sempre en favor de la ciutat i de la seva gent. M’he assabentat que compleix 25 anys com a membre de l’Associació de Veïns de la Fraternal i per aquest mateix motiu he cregut que, tot just aquests dies que el barri es troba de celebracions per la festa major, no podia deixar passar l’oportunitat d’expressar-li l’agraïment per aquesta trajectòria i sobretot per l’esperit sempre constructiu que té el Manel a l’hora de treballar en favor de la gent de la Fraternal, però també de la ciutat.

Una manera de fer que ha portat sempre arreu, en tots els àmbits, entitats i associacions de tot tipus amb les que ha col·laborat i participa. Per citar-ne només alguns, des del món de l’esport, a l’AE Claret, la Unió Esportiva Valls, el Club Atlètic Alt Camp, l’AAEET o el Consell Esportiu de l’Alt Camp; també treballant per la cultura, de sempre amb la Unió Anelles de la Flama, però també vinculat a moltes altres iniciatives; des del moviment veïnal, des de la Federació d’Associacions de Veïns i des de l’entitat de la Fraternal; i també des de l’Ajuntament, durant la seva etapa com a regidor en la que sempre vam poder comprovar i aprendre de la seva immensa capacitat de fer equip per Valls.

El Manel sempre ha parlat clar i sense embuts. Sempre hi trobarem una opinió sincera i alhora constructiva, un anar més enllà pensant en com engegar nous projectes i com implicar-hi a més i més gent. Això no és dir res de nou del Manel, però sí que la seva vàlua personal i humana és bo que sapiguem reconèixer perquè, al cap i a la fi, el que fa gran una comunitat, el que la cohesiona i la fa avançar, són les persones, tota la gent que treballa per la gent i amb la gent. Vallencs que dediquen el seu temps i el seu esforç als altres, que posen per davant la ciutat perquè Valls som tots.

El cas de les associacions de veïns dels nostres barris n’és un exemple ben clar. Són espais de participació real, de treball col·lectiu i de servei als veïns que podem trobar en tots i cadascun dels vallencs i vallenques que participen en les juntes de les entitats. El paper de les associacions de veïns és, en aquest sentit, essencial per fer que, des dels barris i estenent-ho arreu, des de l’exigència a les administracions i des de la participació ciutadana, fem una ciutat més plural i diversa i alhora més cohesionada i amb majors nivells de benestar i de qualitat de vida.

En això, sempre hi trobareu el Manel Odina, pel seu barri de la Fraternal i per la seva ciutat. Felicitats Manel, per aquests 25 anys treballant des de la junta de l’associació de veïns.

 

 

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Sant Joan de tots. Sant Joan reivindicatiu

SantJoanReivindicatiu

Sant Joan d’emocions, festa multitudinària i popular, que s’ha superat en participació; i un Sant Joan també reivindicatiu en el que vam expressar el nostre compromís amb el país, les llibertats i la democràcia. És un Sant Joan que guardarem per sempre més en el record, en especial per l’inici excepcional de la diada castellera, amb la imatge de la plaça del Blat plena i mostrant al món el suport i solidaritat de la ciutat amb els presos i exiliats polítics. Per sempre ens quedarà l’emoció i l’orgull de ciutat que vam poder viure aquest diumenge, en un esperit cívic i compromès que vull subratllar s’ha traslladat a molts altres actes de la nostra festa major. Un esperit que s’ha expressat amb llibertat i que ha aflorat, entre altres actes, en concerts, amb l’arribada de la flama del Canigó o en els elements del seguici tradicional, així com en la històrica commemoració del centenari de la nostra Biblioteca Popular amb la participació del president Puigdemont i del president Torra.

Han estat onze dies de celebracions que hem viscut plegats al carrer, projectant la nostra personalitat i la nostra identitat col·lectives i compartint les tradicions i el patrimoni que ens identifiquen arreu com a capital cultural. Junts, hem fet un Sant Joan que és de tots i per a tots, un model festiu que compta amb la implicació, sempre constructiva i sempre generosa, de molts vallencs i vallenques, associacions, entitats i col·lectius que s’hi sumen de manera entusiasta.

Aquest és el gran èxit de la festa, un espai obert a tothom i on tothom si sent partícip. És un motor de cohesió i d’integració imprescindible que comença des de les mateixes entitats culturals, que sumen cada cop a més i més vallencs, i que s’expressa amb energia per les nostres festes. No podem perdre mai de vista que aquest és el més gran dels tresors a preservar perquè contribueix de manera decisiva a projectar-nos com a capital cultural que som i alhora ens cohesiona socialment com a comunitat plural i diversa que celebra i comparteix les seves tradicions i festes de manera oberta, cívica i sana. Un tresor, sens dubte, que ens fa més forts com a ciutat

Vull agrair aquesta implicació immensa, l’esforç de tanta gent en els mesos de preparatius com també en els dies grans de Sant Joan. Tots ho hem viscut amb intensitat, però si podem dir que tenim una de les grans festes del país, la revetlla de Sant Joan més singular de Catalunya, i que els vallencs i vallenques ho vim amb civisme i participació és per les il·lusions de tanta gent que col·labora amb la festa major. A destacar també el gran ressò assolit per Sant Joan i pels nombrosos visitants que han descobert la ciutat en uns dies molt especials.

Entre tots hem fet possible un Sant Joan que s’ha superat en participació, amb un programa de qualitat, divers i per a tots els gustos i edats, amb el que tothom ha pogut gaudir de la festa, que tothom la pugui celebrar amb il·lusió i orgull de pertànyer a un poble que, amb estima a les seves tradicions, es projecta en el present i en el futur. Hem viscut, en definitiva, un Sant Joan on tota la ciutat hi ha pres part i on tothom ha tingut l’oportunitat de gaudir de Valls.

I entre tots, amb l’impuls d’entitats i associacions, hem fet també un Sant Joan compromès i reivindicatiu, on expressar la nostra manera de ser i de fer, al costat del país i de les seves institucions en aquest moment de gran transcendència històrica per a Catalunya, on expressar les nostres fermes conviccions cíviques i democràtiques, el suport i solidaritat amb els presos polítics i exiliats i el compromís amb les llibertats i drets fonamentals del nostre poble.

Entre tots, hem fet un Sant Joan de tots. Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible. Visca Sant Joan!

 

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

La Taulada

LaTaulada

Com sempre, els grans èxits de ciutat són els que neixen de la base, que es fan grans gràcies a l’esforç de persones que, de manera altruista i generosa, dediquen una part del seu temps als altres i, en especial, als que més ho poden necessitar. Aquest és el cas de la Taulada, el menjador social que compta amb una munió de voluntaris. Com deia fa pocs dies en aquest mateix setmanari el pare Joan Font, ànima de la Taulada, són ells, els voluntaris, els que es mereixen la “cullera d’or”.

En nom de la ciutat, el meu més sincer reconeixement a tots ells, a totes les dones i homes que ho han fet possible, que han consolidat el menjador social i que han estat capaços de tirar endavant amb constància, superant qualsevol obstacle i dificultat. També vull felicitar-los a tots i a totes per les noves instal·lacions del menjador. He tingut l’oportunitat de veure de primera mà la gran feina que s’hi fa i les meves paraules són per expressar el més gran dels agraïments.

Els últims anys, en especial durant els moments més complicats de la crisi econòmica, la resposta que la ciutat ha donat ha estat del tot excepcional. Ho ha estat d’una manera molt destacada en l’àmbit de la cohesió social al que, des de les administracions i des de l’Ajuntament s’hi ha dedicat més recursos que mai, posant els majors esforços en els serveis a les persones i el suport a col·lectius i famílies més vulnerables i que més han patit la crisi. Això ha estat així, però he de subratllar que l’excepcionalitat de la resposta de la ciutat rau sobretot en la capacitat de la mateixa societat civil, de totes les entitats socials, que han fet un pas al davant, amb nous projectes per arribar més lluny i a més gent, estirant del carro i col·laborant sempre estretament amb l’Ajuntament.

És en moments difícils que es demostra la força de tota societat. En aquest sentit, la nostra ciutat ha posat per davant de tot els valors de la solidaritat i de la justícia social. Més que mai, s’ha posat valor que Valls som tots i que entre tots hem de construir un present i un futur d’inclusió i cohesió per avançar junts. Certament, si avui Valls és més forta i cohesionada, és gràcies a la bona feina de tantes i tantes entitats, de tants i tants vallencs que, de manera voluntària, estan actuant pensant, en primer lloc, en els altres.

Aquestes línies són a la vegada per constatar encara que hi ha molta feina a fer. El nostre missatge ha de ser més aviat el d’encoratjar-nos i conjurar-nos a continuar per aquest camí, on les nostres principals ocupacions i preocupacions han de continuar sent consolidar i reforçar l’estat del benestar i tots els serveis a les persones i les famílies. Posar les eines a l’abast de tots i totes per garantir aspectes bàsics com el treball, l’habitatge, l’educació i la sanitat; generar una societat i una ciutat d’oportunitats, arribant a totes les famílies amb serveis de qualitat i universals, atents a qualsevol perill d’exclusió que pugui sorgir; en definitiva, desplegar tots aquells projectes encaminats a fer gran i més forta aquesta xarxa social, del tot essencial.

Avui toca felicitar sobretot a tota la gent de l’associació La Taulada, per les noves instal·lacions i sobretot per haver contribuït a fer gran aquesta xarxa de solidaritat, a sumar en el projecte a tants i tants vallencs i vallenques en una tasca tan noble i valenta com és ajudar als altres.

Al pare Font, a tots els voluntaris, socis i col·laboradors, de La Taulada, absolutament tots ells, moltes gràcies.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

#VallsStyle

EL VALLENC

Com alcalde, però aquest cop sobretot com a vallenc.

La resposta dels vallencs i les vallenques, dissabte passat durant l’escorcoll al setmanari El Vallenc, va ser excepcional i alhora exemplar. Ens en podem sentir orgullosos, molt orgullosos. Davant l’inusual registre a la seu d’un mitjà de comunicació, davant la desproporcionalitat de l’operatiu i davant la increïble recerca i persecució injustificada de paperetes i material per al referèndum de l’1 d’octubre, els ciutadans no vam caure en provocacions i vam respondre amb cants, clavells, votant simbòlicament i fent crides a favor de la democràcia i en defensa del dret a decidir el nostre futur com a poble i com a nació.

El “Passi-ho bé” de la Trinca que dissabte vam cantar a Valls ha esdevingut tot un símbol. El vam poder sentir a la multitudinària manifestació de la Diada a Barcelona, mentre per les xarxes s’escampava més i més, d’una manera imparable, el hastag #VallsStyle. Als ulls del món, als ulls de tothom, vam mostrar el nostre caràcter i la nostra personalitat com a ciutat, responent als registres a impremtes i a un mitjà de comunicació de casa nostra, en el que són uns fets del tot al·lucinants, exagerats i més propis d’altres temps. Hi vam respondre amb la nostra manera de ser i de fer, oberta i valenta, respectuosa i popular, cívica i d’una gran convicció en la democràcia i la llibertat.

Transmetre des d’aquí tot l’escalf i suport a El Vallenc, al seu equip i al seu director, pel seu compromís amb la llibertat i el país. La gent congregada davant la redacció és tot un símbol de com entenem la llibertat d’expressió i la defensa dels nostres drets com a ciutadans. Si algú volia o intentava que dissabte fos una jornada negra i trista, sens dubte, no se’n va sortir, com no se’n sortirà en tots aquests dies que falten fins a la celebració del referèndum.

No hi ha lloc per a la por. Així ho estem demostrant. Avui us parlo sota les amenaces de querelles i ordres judicials contra diputats, alcaldes, càrrecs electes i ciutadans, des del to de venjança que destil·len tots els missatges que llença l’aparell en ple de l’Estat espanyol i des de la persecució d’urnes i paperetes amb la que alguns es distreuen; però sobretot us parlo des de l’esperança i la il·lusió que compartim tots. Us he de dir que va ser un honor com a diputat votar, en aquests moments històrics com a país, a favor de les lleis del referèndum i de transitorietat al Parlament i un orgull com alcalde signar el decret de ple suport a la convocatòria de l’1 d’octubre.

Quan vam prendre possessió en aquest mandat municipal com a regidors, ho vam fer expressant de manera sobirana la nostra fidelitat a les institucions del país, al nostre Parlament, al govern de la Generalitat i al president. Això mourà el nostre comportament i les nostres accions. Els alcaldes, com a representants de tots els ciutadans, hem respost i respondrem davant aquesta barbaritat.

Us vull fer arribar també un últim missatge en relació a la participació. Aquest és un referèndum per a tots i totes, per als del “sí” i per als del “no”, per als que volen votar i fins i tot per als que lliurement puguin optar per no fer-ho. Sembla increïble que aquestes alçades del segle XXI, ho haguem de dir, però els missatges intolerants de tots els òrgans de l’Estat espanyol i també d’alguns partits que fan crides a no votar, ens obliguen a refermar-ho. Ningú ha de témer a expressar-se com vulgui i cadascú, des de les seves creences i conviccions, és lliure. Per mi, el millor és participar-hi, perquè això, va més enllà del “sí” i del “no”, va més enllà de banderes i el que crec que toca és manifestar, una vegada més, que en democràcia, el nostre vot és el més important.

Això ho tenim molt clar a Valls. Des del primer moment, els vallencs i vallenques, les nostres entitats i associacions, s’han mantingut a primera línia en la defensa de la democràcia i la llibertat. Com dic, ens en podem i en n’hem de sentir orgullosos de la resposta i el tarannà que hem demostrat com a ciutat. #VallsStyle.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

A Catalunya i a Valls, llibertat i democràcia

VallsLlibertatiDemocràcia

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya serà una jornada històrica. Com hem fet en els últims anys, la resposta dels catalans i les catalanes serà multitudinària i junts expressarem al món la nostra voluntat de ser com a poble i com a nació. La Diada d’enguany coincideix amb l’aprovació al Parlament de Catalunya, seu de la nostra sobirania, de la Llei del Referèndum i amb la convocatòria signada per tot el govern de la Generalitat del referèndum del proper 1 d’octubre.

Ens trobem, doncs, en els dies decisius, i la Diada i la manifestació a Barcelona esdevindrà de nou tot un símbol de la força d’un país que vol exercir a les urnes el dret democràtic universal de decidir el seu futur polític. Valls i l’Alt Camp, com sempre hem fet, estarem a primera línia, amb els actes de commemoració del diumenge a la plaça del Blat amb el cant dels Segadors i la diada castellera i també prenent part de manera entusiasta en la manifestació del dilluns 11 de setembre a Barcelona.

A Valls sempre hem participat i encapçalat aquesta defensa dels valors de la democràcia i la llibertat. Les entitats i associacions vallenques, la implicació del conjunt del nostre teixit social amb l’impuls de l’Assemblea Valls Alt Camp per la Independència i Òmnium Cultural han estat essencials perquè la nostra ciutat, en els actes de la Diada així com en totes les activitats que s’han organitzat, hagi estat multitudinària. És molt important que tots tornem a mobilitzar-nos en aquest 11 de setembre històric i per això encoratjo a tots i a totes a participar-hi. La Diada serà de nou un gran clam cívic per demostrar al món que volem construir un nou país, un país de justícia social, prosperitat i benestar col·lectiu, de respecte a la pluralitat, compromès amb la democràcia i amb la participació de tothom.

Com a diputat al Parlament i, en especial, com alcalde de Valls representa tot un honor participar en aquest anhel compartit que tenim com a país per exercir amb llibertat la plena sobirania. Davant les amenaces del govern i les institucions de l’Estat espanyol, davant la por, davant les multes o processaments judicials amb la que ens volen frenar, la nostra resposta ciutadana i institucional ha de ser i serà sempre la de la convicció en què la democràcia prevaldrà.

El president Puigdemont, tot el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya han donat compliment al mandat democràtic que han expressat els ciutadans amb la convocatòria del referèndum vinculant de l’1 d’octubre. La mobilització aquest 11 de setembre i la participació al referèndum serà de nou la constatació que plegats estem fent camí, que l’estem fent entre tots i que ningú s’ha de quedar fora. Tots som importants i tots estem cridats a la urnes per fer possible que es puguin sentir totes les veus, amb civisme i respecte, amb autèntic esperit democràtic.

A Catalunya i a Valls ho vivim amb l’esperança i la il·lusió que això ens farà encara més grans com a país, que tindrem la capacitat i tots els instruments per donar la millor resposta a les aspiracions de tots els catalans. És l’hora de decidir, d’expressar la nostra voluntat.

A Catalunya i a Valls, democràcia i llibertat.

+info

-info

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Valls, motor econòmic i social

Firagost 2017

El dinamisme econòmic de Valls és present al camp, on el cultiu de productes locals, com el calçot, és un autèntic motor. Però també el podeu veure al polígon industrial, que renova la capacitat d’atraure noves indústries i també en el seu teixit associatiu i cultural. Ahir, el conseller de la Presidència, Jordi Turull Negre, va presidir a Valls l’acte d’inauguració de la Firagost, que avui continua als carrers de Valls i també a la plaça del Blat, on aquest vespre hi tindrà lloc l’actuació de les dues colles castelleres dels Xiquets de Valls.

Comentaris (0)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

12345...1020...»